Om bandet

Mike and the Strangers är ett country, rock och bluesband med tonvikt på dynamik och flexibilitet. Vi spelar låter av de klassiska legenderna men även eget material, på kort tid har vi gjort oss ett namn på de större scenerna både i och utanför Sverige. Återkommande spelningar med artister som SUN-Records legenderna Rayburn Anthony och Carl Mann.

Vår  karriär inleddes våren -06 med ett jätteryck, efter ett rep hade vi tio spelningar inbokade.

Den första festivalen vi spelade på var Lida Countryfestival i Stockholm, där vi även kompade Rayburn Anthony, mottagandet var mycket bra och det var en rolig helg.

 

 

I September samma år ställde vi upp i Country SM där vi vann kategorin ”Pure Country”, det var helt oväntat eftersom vi inte kom med i den första gallringen utan kom med som ett wildcard en vecka innan. Även det var en mycket bra helg med mycket bra mottagande.

 

I oktober -06 spelade vi in vår första platta ”Live at the Theatre” där även Rayburn medverkade, skivan finns att köpa i vår Webshop.

Våren -07 spelade vi på ”Ultimate Country Cruise”, både själva och som kompband till Rayburn Anthony. Det var första året alla SM vinnarna stod på scenen under kryssningen.

På sommaren -07 åkte vi till Norge för att spela på den enda festivalen i midnattssol: Hålogaland Country Festival, det var en låång resa med tåg men ett oförglömligt minne med fantastisk miljö och många nya bekantskaper.

 

 

Under 2008 gjorde vi en turne med Carl Mann,det var hans första Sverigeturne,vi spelade bla i Ejendals arena inför 6000 pers, där vi även jammade med Bill Haleys “Comets” som avslutning på deras show. Turnen fortsatte till bl a Rättviks Classic Car Week.

 

                  

Vi spelade också på Lofotens Countryfestival, i magiskt vackra Leknes. Myten är sann,varje gång man blinkar så öppnas ögonen till en ny vykortsbild.

 September avslutades med ett framträdande på Country SM, som artister den här gången. Mottagandet var helt enormt med tårfyllda ögon och lyckliga ansikten. Den spelningen är ett fint minne.

I februari -09, i samband med countrymässan i Kristianstad släppte vi vår andra cd: Son of a vagabond. Det är en studioplatta med 15 spår som också finns att köpa i vår Webshop.

 

Vår första spelning i Danmark var utanför Rödby i maj -09, sommaren fortsatte med ett återbesök i Norge, till  Harstad, Hålogalands Countryfestival och vidare till Rättvik och Classic Car Week, den här gången tillsammans med Rayburn Anthony.

 

Den unika miljön i Axmar Hytta visade sig vara perfekt för musik, där vi spelade både själva och med Rayburn Anthony. Linda Gail Lewis gjorde också ett framträdande där. 

Sommaren avslutades med Vemdalens Countryfestival i Hamphole City.

 

Årets sista spelning gjorde vi på anrika Söderhamns Teater i mellandagarna 2009.

 

Planerna för 2010 är att spela in en liveskiva under vår sommarturne…

 

Medlemmarna är:

Micke Fredriksen: Sång och Git

Sven Larsson: Git

Hans Stenberg: Bas

Christian Johansson: Trummor

Pär Forsberg: Hammondorgel

 

The story will continue… :-)